top of page
Vuokra-asunnot Lahti

"Joustamme vuokranmaksuissa koronavirusepidemian aikana."

COVID-19 viruksen leviämisen aiheuttaman poikkeusolojen johdosta MG Asunnot haluaa olla tukemassa asiakkaitamme kriisin aikana. 

 

Korona-viruksesta johtuen voi vuokranmaksukyky vaarantua. Joustamme vuokran maksamisen kanssa.

Jos vuokranmaksukyky heikkenee syystä tai toisesta, kannattaa olla heti yhteydessä vuokranantajaan ja sopia maksuaikataulu vuokran hoitamiseen. Omalla aktiivisuudella voi välttää vuokran maksamattomuuden aiheuttamat ongelmat

Casual%20Woman_edited.png

Lue UKK ohjeet vuokranmaksuun kriisin aikana

MG Asunnot kriisiviestintä CORVID-19

Miten toimia talouskriisissä?

 • Laskujen ja velkojen maksamista uudella luotolla kannattaa välttää. Viisainta on pyrkiä ensin neuvottelemaan laskujen ja luottojen maksamisesta pienemmissä erissä. Lisäaikaa yleensä saa, jos velkojaan ottaa yhteyttä hyvissä ajoin. Myös perimistoimiston kanssa voi neuvotella.

 • Maksuhäiriömerkintää ei välttämättä edes tule, jos sovitaan uusi maksusopimus.

 • Laskut on syytä laittaa tärkeysjärjestykseen. 

 • Vuokranmaksu ja muiden asumiskulujen maksaminen on tärkeintä. On vaarallista ajatella, että jätän vuokria rästiin ja maksan niitä sitten myöhemmin.

 • Tärkeää on myös huolehtia siitä, että rahat riittävät lääkkeisiin ja ruokaan.”Kriisin keskellä on tärkeää säilyttää arkijärki ja käyttää rahaa harkiten"​

 • Vuokralaiset Ry: Vuokran hoitamiseksi voi tehdä maksusuunnitelman.
  Korona-viruksesta johtuen myös vuokranmaksukyky voi vaarantua. Vuokralaiset ry muistuttaa, että vuokranantajan kanssa voi tehdä tarvittaessa maksusuunnitelman. - Jos vuokranmaksukyky heikkenee syystä tai toisesta, kannattaa olla heti yhteydessä vuokranantajaan ja sopia maksuaikataulu vuokran hoitamiseen. Omalla aktiivisuudella voi välttää vuokran maksamattomuuden aiheuttamat ongelmat, pahimmillaan jopa häädön, muistuttaa toiminnanjohtaja Anne Viita. Parin kuukauden maksamaton vuokra on jo peruste vuokrasopimuksen purkamiseen jopa ilman kirjallista varoitusta. Hoitamattomat vuokrat voivat aiheuttaa myös maksuhäiriömerkinnän luottotietoihin, mikä taas vaikeuttaa uuden vuokra-asunnon saamista. - Tästä syystä vuokra kannattaa pyrkiä hoitamaan vastuullisesti. Kokemuksemme mukaan vuokranantajat sopivat mielellään maksusuunnitelmia asukkaiden kanssa ja arvostavat sitä, että asukas on itse aktiivinen. Kannattaa myös muistaa, että elämässä voi kenelle tahansa sattua yllättäviä vastoinkäymisiä normaalitilanteessakin, saati sitten tällaisessa koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa, toteaa Viita. Vuokralaiset ry muistuttaa myös asumistuen hakemisesta, mikäli tulotasossa tapahtuu muutoksia. Korona-viruksen on arvioitu aiheuttavan irtisanomisia monilla aloilla. - Asumistuki on luotu juuri sitä varten, että asukas selviää tilanteista, joissa tulotaso on matala. Hätätapauksessa myös toimeentulotukea voi käyttää avuksi asumiskuluista selviytymiseen. Yhteiskunnan kaikki tukijärjestelmät ovat tärkeä apu aikana, jolloin asumisen kulut ovat jopa kohtuuttoman korkeat erityisesti pääkaupunkiseudulla, toteaa Viita. Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Anne Viita anne.viita@vuokralaiset.fi puh. 050 5883 483 Vuokralaiset ry Vuokralaiset ry on valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvoja. Tarjoamme vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua, neuvontaa ja koulutusta sekä jäsenillemme että muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille.
 • Takuusäätiö: Miten toimia talouskriisissä?
  Korona voi sysätä kuluttajia maksuvaikeuksiin Ihmisten maksuvaikeudet ja velkakierteet alkavat usein yllättävistä muutoksista. Koronaviruksen seurauksena aiheutuu monille suomalaisille taloudellisia yllätyksiä. Lyhytaikainenkin lomautus saattaa vaikeuttaa ratkaisevasti laskujen maksua, ellei puskurirahastoa yllätysten varalle ole. Kukaan ei tiedä varmuudella millaisia ja kuinka pitkään kestäviä talousvaikeuksia koronasta tulee. Monilla suomalaisilla on jo nyt niin monta osamaksua ja luottoa hoidettavanaan, ettei heidän taloutensa kestä tulojen vähenemistä. ”Ihmiset haluavat kuitenkin hoitaa laskunsa, sillä he pelkäävät maksuhäiriömerkintää. Siksi moni ahdistuu ja päätyy hätäratkaisuihin”, sanoo Takuusäätiön viestintäpäällikkö Minna Mattila. Miten toimia talouskriisissä? Laskujen ja velkojen maksamista uudella luotolla kannattaa välttää. Viisainta on pyrkiä ensin neuvottelemaan laskujen ja luottojen maksamisesta pienemmissä erissä. Lisäaikaa yleensä saa, jos velkojaan ottaa yhteyttä hyvissä ajoin. Myös perimistoimiston kanssa voi neuvotella. Maksuhäiriömerkintää ei välttämättä edes tule, jos sovitaan uusi maksusopimus. Laskut on syytä laittaa tärkeysjärjestykseen. Vuokranmaksu ja muiden asumiskulujen maksaminen on tärkeintä. On vaarallista ajatella, että jätän vuokria rästiin ja maksan niitä sitten myöhemmin. Tärkeää on myös huolehtia siitä, että rahat riittävät lääkkeisiin ja ruokaan. ”Kriisin keskellä on tärkeää säilyttää arkijärki ja käyttää rahaa harkiten, eikä esimerkiksi hamstrata liikaa varastoja”, sanoo Minna Mattila. Velkojen ajautuminen perintään ja ulosottoon ei ole maailmanloppu. Keskellä velkakierrettä se voi olla jopa helpotus. Maksuhäiriömerkintä ei välttämättä vaaranna arjen sujumista. Velkatilanteisiin löytyy myös ratkaisuja, vaikka velat olisivat perinnässä tai ulosotossa. Maksutonta neuvontaa on saatavissa Rahahuolia ei kannata jäädä miettimään yksin. Talous- ja velka-asioiden ammattilaiset auttavat näkemään kokonaistilanteen kannalta järkeviä vaihtoehtoja. Takuusäätiö tarjoaa neuvontaa pieniin ja suuriin rahahuoliin maksutta: Velkalinja, puh. 0800 9 8009 ja chat, takuusaatio.fi. Lisäksi talous- ja velkaneuvontaa on saatavilla oikeusaputoimistoista. Yrittäjiä neuvoo Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu. Lisätietoja: viestintäpäällikkö Minna Mattila, puh. 040 545 6569, minna.mattila(at)takuusaatio.fi neuvonnan vastaava asiantuntija Henri Hölttä, puh. 050 595 9256, henri.holtta(at)takuusaatio.fi Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, jonka tarkoituksena on tukea kansalaisten velkaongelmien ehkäisyä ja niiden ratkaisemiseen tähtääviä toimintoja. Säätiö toimii alan valtakunnallisena asiantuntijana, vaikuttajana ja kehittäjänä.
 • Voiko vuokralainen peruuttaa lyhytaikaisen vuokrasopimuksen koronaviruksen vuoksi?
  Vuokralaisella ei ole oikeutta peruuttaa jo tehtyä vuokrasopimusta, ellei sopimuksessa ole erikseen sovittu peruutusoikeudesta. Jos kyseessä on peruuntunut matka, vuokralaisen kannattaa selvittää mahdollisuudet saada vakuutuskorvausta matkavakuutuksesta.
 • Voiko vuokranantaja järjestää yleisiä asuntonäyttöjä tai tarkastuskäyntejä huoneistoihin?
  Valtioneuvosto on rajoittanut julkisia kokoontumisia yli 10 hengen osalta. Asuntoja voi toki vuokrata normaalisti esimerkiksi valokuvien, videoiden sekä yksityisnäyttöjen avulla. Myös vuokrasopimukset kannattaa nyt tehdä etäyhteyksien avulla. Vuokranantajalla on lain mukaan oikeus päästä esittelemään vuokra-asuntoa uudelle vuokralaisehdokkaalle tai tarkastamaan huoneiston kunto vuokralaisen kanssa yhdessä sovittuna ajankohtana. Koronaviruksen jyllätessä asunnossa asuvan vuokralaisen toiveet sopivasta ajankohdasta on syytä huomioida erityisen herkästi.
 • Pitääkö koronaviruksen vuoksi antaa vuokranalennusta?
  Vuokranantajalla ei ole velvoitetta alentaa vuokraa koronavirusepidemian vuoksi.
Markus Grahn MG Asunnot kriisiviestintä

"Kunnioitamme vuokralaisiamme ja haluamme osoittaa, että välitämme asiakkaistamme noudattamalla Vuokralaiset Ry:n ja Takuusäätiön ohjeistusta tarjota vuokranmaksusuunnitelmia asukkaille."

Markus Grahn - MG Asunnot perustaja

bottom of page