top of page

YMPÄRISTÖ-
YSTÄVÄLLINEN
ASUMINEN

Vuokra asunnot Lahti

Tiesitkö tämän ympäristöystävällisestä asumisesta?

 • Asumisella on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Asumiseen liittyy paljon ympäristövaikutuksia, mutta niitä voidaan vähentää useilla helpoilla tavoilla.

 • Ympäristön huomioiva asuminen säästää lisäksi rahaa ja yksinkertaisten toimien ja valintojen avulla voidaan parantaa myös asumisen laatua.

 

 • Jokainen meistä voi omalla toiminnalla ja valinnoilla vähentää asumiseen liittyvää energian- ja vedenkulutusta sekä edistää oikeaa jätehuoltoa.

MG Asunnot - Markus Grahn

Miten ympäristöystävällisyys näkyy toiminnassani

Ympäristön huomioon ottaminen toiminnassa ja palveluiden tuottamisessa on mietitty tarkasti. Kunnioitan luontoa ja pyrin toiminnallani kuormittamaan luonnonvaroja mahdollisimman vähän.

Ympäristöystävällisyys MG Asuntojen toiminnassa tarkoittaa käytännössä seuraavia asioita:
 
Asiakas:
 
 • Asunnot sijaitsevat julkisten liikenneyhteyksien välittömässä läheisyydessä, jolloin oman auton käyttöä voidaan vähentää.
 
 • Lyhyet liikenneyhteydet suurille valtateille sujuvat omalla autolla tehokkaasti asunnon hyvän sijainnin ansiosta.
 
 • Asunnot sijaitsevat lähellä päivittäistavarakauppaa ja postipalveluja. Lähikauppaa käytettäessä ostosmatkat sujuvat vaikka kävellen. Säästät matkakuluissa ja saat hyötyliikuntaa :)
 
 • Osaan asunnoista on asennettu huoneistokohtaiset vesimittarit, jolloin jokainen voi tarkkailla omaa vedenkulutustaan.
 
 • Energiatehokkaat kodinkoneet. Energiaa on mahdollista säästää merkittävästi niin sähkön, lämmityksen kuin veden kulutuksessa. Osa säästöistä syntyy omien käyttötottumusten muutoksilla, mutta suuri merkitys on myös sillä, että hankittaessa kodin laitteita valitaan vähän energiaa kuluttavia ja pitkään kestäviä tuotteita.
   
 • Valaistus. Asuntoihin on asennettu valovoimaiset led-kattovalaisimet MG Asuntojen toimesta. Ratkaisumme on saanut paljon kiitosta asukkailta pienentyneen sähkölaskun ja vaivattomuuden vuoksi. "Kattovalaisimet on asennettu valmiiksi"
 
MG Asunnot:
 
 • Paperiton toimisto. Käytän paperille tulostamista vain tarpeen vaatiessa ja silloinkin kaksipuoleinen tulostus on aina käytössä.
 
 • Asiakkaille lähetettävät kirjeet sähköisinä. (Paperilaskutus myös mahdollista asiakkaan niin halutessa)
 
 • Toimistotyössä käytössäni olevilla laitteilla on Energy Star merkintä. Energy Star-tuotteiden käyttöönotto merkitsee yli 50 prosentin säästöä toimistolaitteiden sähkökustannuksissa perinteisiin laitteisiin verrattuna.
Markus Grahn www.mgasunnot.fi perustaja
Vuokra asunnot Lahti

Voiko asuminen olla ympäristöystävällistä? 

Oman elämämme arkiset toiminnot tekevät oman jalanjälkensä luontoon ja vaikuttavat ympäristöön. Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys luonnon kannalta kun teemme valintojamme päivittäisessä elämässä.

 

Liikenneyhteyksien huomioiminen niin julkisen kuin yksityisen autoilun kannalta on tärkeää. Asuntoni sijaitsevat julkisten liikenneyhteyksien läheisyydessä ja päivittäiset palvelut ovat kävelymatkan päässä. 


Kaikella kulutuksella on merkitystä kun ajattelemme ympäristöämme. Veden, sähkön ja lämmityksen kulutus ovat päivittäisiä toimintoja joihin emme aina kiinnitä huomiota.

Olen huomioinut nämä seikat vesimittareilla sekä energiatehokkailla kodinkoneilla. Näiden avulla sinäkin voit seurata ja vaikuttaa omaan kulutukseen ja hiilijalanjälkeen. 

Me tiedämme että maailman keuhkot sijaitsevat metsissä ja ympäröivissä puissa. Siksi minulle on tärkeää vähentää paperin kulutusta ja sähkön kulutusta. Toimistoni on paperiton ja käyttää energiaa säästäviä laitteita. 

Me voimme yhdessä kunnioittaa ympäristöä ja luontoa omilla valinnoillamme asumisessa. Pieni askel vihreämpään suuntaan omassa elämässämme on tavattoman suuri askel luonnossa ja sen hyvinvoinnissa. Meillä on vain yksi maapallo ja keuhkot - on aika ottaa se pieni askel. 
 

bottom of page