top of page
5Muutto.jpg

MUUTTAJAN

MUISTILISTA

Muuttotarkastus MG Asunnot

Muuttotarkastus MG Asunnot

Toista video

Tämä lista sisältää asioita, jotka sinun tulee hoitaa muuttaessasi vuokraamaasi asuntoon.

 

 • Muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukseen, maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voit tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

 • Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella. Lisätietoja muuttoilmoitukseen liittyvistä asioista saa lähimmästä maistraatista.

 • sähkösopimus valitsemasi sähköyhtiön kanssa.

 • internet-yhteyden hankinta tai siirto

 • osoitteenmuutos pankeille, vakuutusyhtiöille, lehtitilauksiin, järjestöihin, kirjastoon, teleoperaattorille sekä ystäville ja sukulaisille

 

Kotivakuutuksen hankinta.

 

 • Voit ottaa kotivakuutuksen valitsemastasi vakuutusyhtiöstä.

 • Lähetä kopio vakuutuspäätöksestä tai todistuksesta suoraan vuokranantajalle postitse tai sähköpostitse.

 • Vuokrasopimuksissa vuokranantaja edellyttää, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus vuokrasuhteen keston ajan.

 • Voit tarkastaa kotivakuutusta koskevan sopimusehdon vuokrasopimuksestasi (kohdasta ”Vuokra ja vuokrausehdot”).

 • Edellytyksenä on, että vuokralainen sitoutuu ottamaan ja pitämään kotivakuutuksen vastuuvakuutuksella.

Muutettuasi uuteen asuntoon, muistathan päivittää myös omat vakuutuksesi ajan tasalle. On tärkeää, että vakuutusturvasi vastaa nykyistä elämäntilannettasi. 

 

Vakuuden toimittaminen vuokranantajalle.

 

 • toimita vuokranantajalle asiaankuuluva tosite vakuuden maksusta jo ennen avainten hakua.

 

 • aloita vuokranmaksu vuokranantajan tilille.

Vuokrista ei pääsääntöisesti lähetetä erillisiä laskuja. Useimmiten sekä vuokra että mahdollinen vesimaksu maksetaan yhteissummana vuokranantajan tilille vuokrasopimuksessa mainittujen tietojen mukaisesti.

 

Voit tarkastaa vuokranmaksua koskevat tiedot ja vuokranmaksupäivän vuokrasopimuksestasi kohdasta ”Vuokra ja vuokrausehdot”.

 

Mahdollinen vuokrasopimuksessa mainittu autopaikka maksetaan vuokranantajan tilille, mikäli vuokrasopimuksessa ei ole eriävää mainintaa asiasta. Taloyhtiöstä erikseen tilatut autopaikat, pesutupamaksut sekä talosaunamaksut maksetaan yleensä suoraan taloyhtiölle.

 

Sähköyhtiöltä tulee itse solmimasi sähkösopimuksen perusteella erillinen lasku käyttösähköstä, ellei vuokrasopimuksessa ole toisin mainittu.

 

 • ilmoitus asukkaan vaihtumisesta taloyhtiön isännöitsijälle tai kiinteistönhoitajalle.

 

Isännöitsijän tiedot löytyvät vuokrasopimuksesta ja taloyhtiön ilmoitustaululta.

Vuokra asunnot Lahti
Vuokra-asunnot Lahti

MUUTTOVINKKEJÄ

1. Varaa muuttolaatikoita yksi per asuinneliö. Tee tavoite, kuinka monta laatikkoa aiot pakata päivässä.

2. Käy varastotiloissa majailevien tavaroiden kimppuun ensimmäisenä. Varasto on useimmiten se kodin tila, josta kauhotaan viimeisenä tavarat kyytiin. Käy tavarat läpi ja karsi. Pakkaa jäljelle jääneet jo valmiiksi. Karsi myös kodin muita tavaroita samalla tavalla.

3. Hyödynnä jätesäkkejä vaatteiden kuljettamisessa. Niputa kuminauhalla yhteen vaatenippuja. Näin kaikkia vaatteita ei tarvitse viikata uudestaan määränpäässä. Henkarivaatteet kannattaa "niputtaa" koukuistaan yhteen. Ota koukut pussinsuusta ulos.

4. Pakkaa yksi ”tervetuloa uuteen kotiin” -laatikko. Pakkaa siihen esimerkiksi sakset, kahvinkeitin, suodatinpussit, kahvia tai teetä, huoneenlämmössä säilyvää maitoa, talous- ja wc-paperia, saippuaa ja käsipyyhe, astioita tai kertakäyttöastioita, roskapusseja, siivousliina ja yleispuhdistusainetta, mahdollisesti myös esimerkiksi taskulamppu ja syötävää. Tarvitset myös liinavaatteet, pyyhkeet ja hygieniatarvikkeet. Pakkaa myös aamutavarat, joihin lukeutuvat kenties hiusharja, meikit, mahdolliset lääkkeet, ehkä työvaatteet ja esimerkiksi käsilaukku.

5. Pidä tärkeät tavarat yhdessä laatikossa. Varaa oma laatikko lääkkeille, television kaukosäätimelle, latureille, tabletille, reitittimelle, olennaisille avaimille ja vaikkapa passille.

6. Tarvitsetko tauluja varten pakkausmateriaalia? Kysy polkupyöriä myyvästä liikkeestä litteitä laatikoita.

7. Metallilankasäilytysjärjestelmät tai pienet lipastot saa kuljetettua sisältöineenkin. Hyödynnä pakkauskelmua. Kun sitä kieputtaa esimerkiksi Elfa-tornin ympärille, korit eivät liu’u pois paikoiltaan. Kelmulla saa muutenkin suojattua pöytiä ja tuoleja naarmuuntumiselta.

8. Jätä loppusiivousta varten vanhalle asunnolle tarpeelliset tarvikkeet. Siivousvälineet, wc-paperia ja jotain syötävää on tarpeen olla.

bottom of page