top of page
  • Instagram Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • favicon
Vuokra asunnot Lahti MG asunnot.jpg
Vuokra-asunnot Lahti

Onko vuokranantajasi muistanut turvata asuntosi avaimet murtovarkaiden varalta?


Missä vuokranantajasi säilyttää kotisi avaimet? Onko hän muistanut turvata asuntosi avaimet murtovarkaiden varalta?


Asuntomurrot lisääntyvät vuosittain, selviää poliisin ja vakuutusyhtiöiden vuosittain laatimista raporteista. Murtovarkaalle on lottovoitto löytää vuokranantajan kodista sekä vuokralla olevien asuntojen osoitteet että niiden avaimet; parhaimmillaan jopa samasta kansiosta vuokrasopimuksen kanssa.

Kannattaa huomioida, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa lukkojen uusimista, murtovarkautta tai vahinkoja, mikäli varastetuilla avaimilla mennään vuokrattuun asuntoon. Kannattaa rohkeasti kysyä vuokrasopimusta tehdessä, kuinka vuokranantaja on suojannut asunnon avaimet varkauden varalta. Avaimien päädyttyä varkaille on asuntojen lukot pikaisesti uusittava.


Turvallisuus etusijalla

Avaimet on tarkoituksenmukaista pitää helposti saatavilla yllättävien tilanteiden varalta, mikäli asunnolla on päästävä käymään nopeasti.

Itselläni on turvalukituksen ja kameravalvonnan lisäksi numerolukollinen kassakaappi, johon olen sijoittanut vuokra-asuntojen avaimet. Kaappi on järeästi kiinni seinässä, joten sitä ei napata myöskään mukaan. Avaimet ovat silti helposti saatavilla, toisin kuin vaikkapa pankin tallelokerossa.


On mieltä rauhoittavaa, kun tietää, että vuokranantaja on huolehtinut kodin turvallisuudesta säilyttämällä asunnon avainta turvalukitussa kaapissa varkaiden varalta.

bottom of page