top of page
  • Instagram Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • favicon
Vuokra asunnot Lahti MG asunnot.jpg
Vuokra-asunnot Lahti

Maksuhäiriömerkintä. Miten saada kotivakuutus vuokra-asuntoon ilman puhtaita luottotietoja?


MG Asunnot - LAhti

Voinko saada kotivakuutuksen, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Oletko joutunut miettimään, miten voit saada kotivakuutuksen, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä? Se voi tuntua vaikealta ja epäreilulta, mutta älä huoli!

Tässä blogitekstissä kerron, mitä vaihtoehtoja sinulla on ja miten voit hankkia turvaa omaisuudellesi ja vuokra-asunnollesi.


Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, älä anna sen lannistaa sinua. Voit silti saada kotivakuutuksen.

  • Vaihtoehto 1. Maksat vakuutusmaksun etukäteen ensimmäisen vuoden ajalta vakuutusyhtiölle (HUOM! Et saa laajaa kotivakuutusta, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Peruskotivakuutus ei korvaa vesivahinkoa, joka on yleisin vahinko)

  • Vaihtoehto 2. Me MG Asunnoilla otamme puolestasi kotivakuutuksen, joka kattaa asuntoon kohdistuvat vahingot. mm. vesivahingot. Vakuutuksen hinta sisällytetään vuokraan. (Huom. vakuutus korvaa vahingot vain huoneiston osalta)Tutustu POP Vakuutuksen ja OP:n kotivakuutuksen tarjouksiin ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto. POP-vakuutuksen 25€ arvoinen etukoodi on ENIOKA, alennus aktioituu vakuustusta maksettaessa.

Miksi kotivakuutus on tärkeä?


Kotivakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, mutta se on silti erittäin tärkeä. Kotivakuutus korvaa esimerkiksi tulipalon, vesivahingon tai murron aiheuttamia vahinkoja irtaimistollesi eli kaikelle sille, mitä voit siirtää asunnosta toiseen. Kotivakuutus sisältää myös vastuuvakuutuksen, joka korvaa vahingot, joita aiheutat toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen. Lisäksi kotivakuutus kattaa oikeusturvavakuutuksen, joka korvaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteissa.


Kotivakuutus on usein myös vuokranantajan edellytys vuokrasopimukselle. Vuokranantaja haluaa varmistaa, että vuokralainen on vastuussa mahdollisista vahingoista, joita hän aiheuttaa asunnolle tai taloyhtiölle. Jos sinulla ei ole kotivakuutusta, saatat menettää vuokra-asuntosi tai joutua maksamaan suuria korvauksia.


Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa kotivakuutuksen saamiseen?


Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa sitä, että olet laiminlyönyt jonkin maksun ja se on merkitty luottotietorekisteriin. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa monia asioita elämässäsi, kuten lainan saamista, puhelinliittymän avaamista tai työpaikan löytämistä. Maksuhäiriömerkintä voi myös vaikuttaa kotivakuutuksen saamiseen.


Vähäinen maksuhäiriömerkintä ei yleensä ole este kotivakuutuksen saamiselle. Jos merkintöjen sisältö tai määrä viittaa siihen, että et tule maksamaan vakuutusmaksuja jatkossa, vakuutusyhtiö voi hylätä hakemuksesi. Vakuutusyhtiöt tekevät tapauskohtaisia arvioita asiakkaiden tilanteesta, joten kannattaa olla yhteydessä eri vakuutusyhtiöihin ja kysyä heiltä tarjousta.


Mistä luottotiedoton voi saada kotivakuutuksen?


Kotivakuutus on tärkeä hankinta, joka antaa sinulle turvaa ja mielenrauhaa. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, älä anna sen lannistaa sinua. Voit silti saada kotivakuutuksen, jos maksat vakuutusmaksun etukäteen ensimmäisen vuoden ajalta. Tämän jälkeen voit nauttia samasta vakuutusturvasta kuin muutkin asiakkaat. Tutustu POP Vakuutuksen ja OP:n kotivakuutustarjouksiin ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto. Myös IF vakuutusyhtiöllä on vaihtiehtoinen vakuutusm mutta siinä on omia rajoitteita


Toivottavasti tämä auttoi sinua ymmärtämään paremmin kotivakuutuksen ja maksuhäiriömerkinnän välistä suhdetta. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, laita viestiä.

Markus Grahn - MG Asunnot perustajaLÄHTEET:


- Vakuutukset luottotiedottomalle - POP Vakuutus. https://www.popvakuutus.fi/vakuutukset/maksuhairiomerkintaIF https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/asiakaspalvelu/usein-kysyttya/kotivakuutus, joka myöntää luottotiedottomalle S-koti-irtaimiston vakuutuksen verkkokaupasta tai puhelimitse myyntipalvelusta. S-koti-irtaimiston vakuutus on kuitenkin laajuudeltaan suppea vakuutus, joka ei kata esimerkiksi vastuu- tai oikeusturvavahinkoja.


- Maksuhäiriömerkinnän vaikutus vakuutus- ja pankkipalveluihin.


Comments


bottom of page